فروشگاه اینترنتی محصولات حفاظتی

فروشگاه اینترنتی ادلای

انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته

دستگاه ضبط دوربین مداربسته براساس تکنولوژی سیستم نظارتی انواع مختلفی دارد. هر کدام از آنها نیز دارای انواع مدل‌ها با قابلیت‌ها و ویژگی‌های مختلف هستند. کار اصلی دستگاه ضبط دریافت تصویر، پردازش و ذخیره آنها است. تفاوت در دستگاه های ضبط به نحوه ذخیره سازی، پردازش، تحلیل تصویر، ظرفیت دریافت اطلاعات، پشتیبانی از انواع و تعداد دوربین برمی‌گردد. بنابراین بهتر است قبل از خرید دستگاه برای دوربین‌های مداربسته خود با انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته آشنا شوید.

1. انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته

  • DVR دستگاه ضبط دوربین‌های مداربسته آنالوگ: دی‌وی‌آر (DVR) نام دستگاه ضبط دوربین مدار بسته در تکنولوژی آنالوگ و آنالوگ HD است. براساس تعداد کانال دسته بندی می‌شود. معمولاً این نوع از دستگاه ضبط به صورت 4، 8، 16، 32، 64 و 128 کانال در بازار وجود دارند. اگر قصد خرید سیستم نظارتی با دوربین‌های آنالوگ HD را دارید DVR یک گزینه مناسب است.
  • NVR دستگاه ضبط دوربین‌های مداربسته تحت شبکه: ان‌وی‌آر (NVR) نیز مانند DVR براساس تعداد کانال دسته بندی می شود. با توجه برند ممکن است این دسته بندی کمی تفاوت داشته باشد. به عنوان مثال در برندهای هایک ویژن و داهوا NVRها به صورت 4، 8، 16، 32، 64، 128 و… کانال در بازار عرضه می شوند. در حالی‌که تیاندی ان‌وی‌آرهای خود را به صورت 5، 10، 20 و 40 کانال ارائه می‌کند.
  • XVR دستگاه ضبط دوربین‌های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه: ایکس‌وی‌آر (XVR) نوعی از دستگاه ضبط DVR است که از دوربین‌های تحت شبکه نیز به تعداد محدود پشتیبانی می‌کند. یک گزینه ایده‌آل برای افرادی که می‌خواهند همزمان هم دوربین IP و هم دوربین آنالوگ HD داشته باشند.

2. قابلیت‌های شاخص دستگاه دوربین مداربسته

صرف‌نظر از نام دستگاه ضبط دوربین مدار بسته قابلیت‌های شاخص در این دستگاه شامل: تعداد کانال، ورودی و خروجی تصویر، کیفیت ضبط، کیفیت تصویر، ظرفیت ذخیره سازی، پهنای باند، فرمت فشرده‌سازی، پردازش‌های تصویر است. در NVR ها قابلیت POE بودن نیز قابل توجه است. با توجه به این قابلیت‌ها می‌توانید مناسب‌ترین دستگاه ضبط یا رسیور را برای دوربین‌های مداربسته خود خریداری کنید. تعداد کانال بیان کننده آن است که تا چه تعداد دوربین می‌توانید به دستگاه متصل کنید. در نتیجه به راحتی می‌دانید اگر فضای شما نیاز به تعداد کمی دوربین دارد کدام دستگاه برای شما مناسب‌تر است.

کیفیت تصویری که دستگاه ضبط پشتیبانی می‌کند در واقع کیفیت دوربینی که می توان به آن متصل کرد را بیان می‌کند. به عنوان مثال اگر شما دوربین مداربسته 5مگاپیکسل داشته باشید اما دستگاه تا 2 مگاپیکسل را پشتیبانی کند، تصاویر شما با کیفیت 2مگاپیکسل توسط دستگاه دریافت می شود و نه بیشتر. به این ترتیب در زمان خرید به این موضوع دقت کنید. اما کیفیت ضبط تصاویر به کیفیتی از تصویر که در هارد ذخیره می شود اشاره می‌کند. خروجی تصویر معمولاً در دستگاه‌های ضبط دوربین به صورت دو پورت VGA و HDMI است. تعداد و نوع پورت در دستگاه‌های مختلف می‎‌تواند متفاوت باشد.

3. ظرفیت ذخیره‌سازی دستگاه ضبط

ظرفیت ذخیره‌سازی در رسیور و دستگاه ضبط مهم است. با بالا رفتن تعداد کانال دستگاه معمولاً ظرفیت ذخیره‌سازی بالاتر می‌رود. با این حال در دو دستگاه با تعداد کانال یکسان نیز می‌توانید ظرفیت‌های متفاوتی را ببینید. تعداد هاردی که دستگاه پشتیبانی می‌کند ضربدر حداکثر ظرفیت هر کدام، مجموع ظرفیت ذخیره‌سازی دستگاه را مشخص می‌کند. عوامل مختلفی در مدت زمان پر شدن حافظه دوربین مداربسته (پرشدن هارددیسک) تاثیر می‌گذارند. به عنوان مثال کیفیت تصویری که ضبط می‌شود، آیا تصاویر دارای صدا هستند یا خیر، تعداد دوربینی که به دستگاه تصویر ارسال می‌کنند و….

4. فرمت فشرده‌سازی ذخیره تصاویر

فرمت فشرده سازی از ویژگی‌های مهمی است که باید در زمان خرید دوربین مدار بسته به آن توجه داشته باشید. این فرمت‌ها نقش مهمی در صرفه جویی هزینه‌های پهنای باند و ذخیره‌سازی دارند. کدک‌ها و فرمت‌های فشرده سازی در واقع تصاویر را بدون آنکه کیفیت خود را از دست بدهند کم حجم کرده و برای ذخیره آماده می کنند. از فرمت‌های شناخته شده می‌توان به H.264، H.264+، H.265، H.265+ اشاره کرد. با استفاده از کدک فشرده سازی می‌توانید مدت زمان ذخیره تصاویر دوربین مداربسته را به حداکثر برسانید.

نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.